T 030 677 13 43
E hghuisman@planet.nl

Bike fitting

  1. Home
  2.  » Bike fitting

Wat is Dynamische BikeFitting ?

Fietsen is dynamische beweging en als jij op je fiets zit wil je optimaal genieten en blessurevrij presteren. Een goede fietspositie is van essentieel belang; Een comfortabele houding waarbij je je spierkracht optimaal omzet in pedaalkracht. Bij de Bikefitting bepalen wij samen met jou je niveau en jouw doelen wat voor jou de optimale fietspositie is binnen de mogelijkheden van jouw lichaamsbouw en lenigheid.

Er bestaat geen magische formule voor BikeFitting. Ook is er niet 1 correcte houding; iedereen is anders. De Fietspositie Analyse ( = FPA ) is dus maatwerk en volledig afhankelijk van de mogelijkheden van het lichaam, de fiets en wensenpakket van de rijder.

Bikefitting-schema

Hoe werkt het ?

Bij Bikefitting maak ik een complete dynamische analyse van het lichaam en de fiets op maat met behulp van videobeelden. De verschillende verhoudingen van het lichaam worden gemeten; lichaamslengte, binnenzijde beenlengte, romplengte, schouderbreedte en armlengte.

Daarna meet ik de zadelhoogte van jouw fiets, afstand zadel tot stuur, zadel set back, verschil zadelhoogte tot stuurhoogte, stuurpen lengte, stuurbreedte en cranklengte. Tot slot bepaal ik de positie van de schoenplaatjes met behulp van Ergon afstelmal.

Als finishing touch bepaal jij als fietser of de nieuwe positie comfortabel voor jou is en kan ik nog kleine aanpassingen doen.

Voor wie is de Bikefitting bedoeld?

  • Fietsers met blessures (voet, knie, been, rug, nek, schouder en hand/polsklachten).
  • Voor prestatie verbetering.
  • Bij aanschaf van een nieuwe fiets.
  • Belangstellenden.

Wat moet je meenemen ?

  • Je eigen fiets ( Tijdrijders nemen hun tijdritpak en tijdrithelm mee )
  • Fietskleding (fietsbroek, fietsshirt, zweethemd en sokken)
  • Fietsschoenen
Bikefitting-schema

Het spreekt voor zich dat je fiets schoon is en dat je zadelpen en de schoenplaatjes gangbaar gemaakt zijn. Dynamische BikeFitting duurt ongeveer 1,5 a 2 uur. De kosten voor Fiets Positie Analyse bedraagt € 235,= en dit is inclusief een rapportage met de bevindingen en adviezen.

Wil je een afspraak maken voor een Bike fitting?

Maak dan gebruik van het contactformulier of bel 030 – 677 1343